Θέτοντας ισορροπία στη ζωή μου, ακούω καλύτερα τον εαυτό μου | #toolkit

corporate wellbeing lifebalance toolkit wellbeing Jan 03, 2022

Μέσα από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο να εξελιχθούμε, να μάθουμε τον εαυτό μας περισσότερο και να ακούσουμε τις βαθύτερες μας ανάγκες. Με το να θέτουμε ως προτεραιότητα την εξέλιξή μας, θα φέρουμε την ίδια αλλαγή στο χώρο εργασίας μας, στις ομάδες μας αλλά και στο κοινωνικό μας σύνολο.

 
Κάποιες από τις πρακτικές για καλύτερη ισορροπία περιλαμβάνουν: 

1. Routine

Είναι σημαντικό στη καθημερινότητά μας να υιοθετούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, είτε στην αρχή, είτε στο τέλος της μέρας μας.Αυτό μπορεί να σημαίνει το να παίρνουμε 10 λεπτά το πρωί για να πιούμε τον καφέ μας με ηρεμία, ή το να αφιερώνουμε μισή ώρα κάθε μέρα για να μαγιρέψουμε. Όπως κι αν δείχνει για τον καθένα, είναι σημαντικό να παίρνουμε χρόνο για τον εαυτό μας κάθε μέρα.

 
2. Boundaries

Είναι πολύ εύκολο να παραβιάζουμε τα όρια των συναδέλφων ή και τα δικά μας, με το να επικοινωνούμε μέσω email ή κινητού σε ώρες εκτός δουλειάς. Στη σημερινή εποχή, έχουμε ευκολότερη πρόσβαση σε όλους. Ας θέσουμε κάποια συγκεκριμένα όρια για τους συνεργάτες μας, περιορίζοντας την επικοινωνία μετά την εργασία σε έκτακτες περιπτώσεις.

 

3. Physical Activity 

Η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τη καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας συνολικά. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να ασκηθεί περισσότερο μέσα στην ημέρα, είτε με περπάτημα, διατάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή κάποιου είδους άσκηση μερικές φορές την εβδομάδα.