Τι είναι το self-care και γιατί το χρειαζόμαστε | #mindfulgemsinsights

corporate wellbeing mindfulgemsinsights selfcare wellbeing Nov 03, 2021

Το self-care αποτελείται από πρακτικές και δραστηριότητες που επιλέγουμε να κάνουμε στη καθημερινότητά μας για να ενισχύσουμε την ευεξία μας.

Πολλοί άνθρωποι ίσως θεωρούν ότι αποτελεί πολυτέλεια που μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν καταλαβαίνουν την αληθινή του σημασία.

Το self-care δεν σημαίνει μόνο το να κάνουμε μασάζ και να πηγαίνουμε για ψώνια. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι πολύ πιο απλό από αυτό.

Το self-care έχει να κάνει με το πόσο ακούμε τον εαυτό μας και τις βαθύτερές του ανάγκες. Με τον ίδιο τρόπο που δε θα αγνοήσουμε το φωτάκι που ανάβει στο αμάξι μας, δεν πρέπει να αγνοούμε τα σημάδια που μας δείχνει το σώμα μας. Δεν πρόκειται για πολυτέλεια, αλλά για σημαντικό θεμέλιο για τη φυσική και πνευματική μας υγεία.

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι πάντα εύκολο ή ευχάριστο - κάποιες φορές είναι δύσκολο να αφοσιωθούμε στον εαυτό μας, ειδικά αν η ζωή μας έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο παραγωγικοί στη δουλειά μας, αλλά και πιο παρόντες στη ζωή μας για εμάς και τους γύρω μας.

Με τάξη και συνοχή, οι πρακτικές του self-care μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο αλλά και τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει εμάς.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.