Όλα όσα έγιναν στο Virtual Self-Care Retreat για HR professionals | #HRtips

corporate wellbeing hr leaders hrtips selfcare Nov 19, 2021

Στα πλαίσια του #HRTips series, χθες έλαβε μέρος το Virtual Self-Care Retreat για HR professionals του Mindfulgems, στο οποίο συγκεντρώθηκαν HR leaders μαζί με τους experts μας για να συζητήσουν πρακτικές και στρατηγικές self-care που μπορούν να υιοθετήσουν στο χώρο εργασίας. 

Καλύψαμε τους 4 τομείς εξειδίκευσης του Mindfulgems - Ψυχική υγεία, διατροφή και θρέψη, ενεργή φυσική κατάσταση & αναζωογόνηση και mindful τρόπος ζωής.

Το Mindfulgems, ως μέλος του Workplace Initiative του Global Wellness Institute έδωσε exclusive insights σχετικά με την εργασιακή ευεξία. 

Η Νίκη Σμυρνή, ιδρύτρια του Mindfulgems, ξεκίνησε το Retreat τονίζοντας ότι 87% των εταιριών συμφωνεί πως η εργασιακή ευεξία είναι ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο μόνο το 25% αυτών των εταιριών παίρνουν δράση για αυτό το ζήτημα.

40% των εργαζομένων έχουν πιθανότητες να παραιτηθούν τους επόμενους 6 μήνες, με τα ⅔ χωρίς να έχουν βρει καινούργια εργασία, αναγνωρίζοντας ότι η φροντίδα της ψυχικής τους υγείας είναι εξαιρετικά σημαντική. 

Η πρώτη expert του retreat ήταν η Ιωάννα Λαουμτζή, Fitness expert, η οποία εξήγησε τις ευεργετικές λειτουργίες της σωματικής άσκησης στη σωματική και τη ψυχική μας υγεία, καθώς και έδειξε εύκολες και γρήγορες ασκήσεις αποσυμφόρησης στο γραφείο. 

Ακολούθησε ο Βασίλης Ξυπολιάς, Mindfulness expert, ο οποίος έδωσε τον ορισμό της ενσυνειδητότητας, τα οφέλη της στην υγεία και την πνευματική μας απόδοση, όπως και τρόπους που μπορούμε να καλλιεργήσουμε έναν ενσυνείδητο τρόπο ζωής στη καθημερινότητά μας. 

Η Αγνή Μαριακάκη, Mental Health expert, τόνισε τη σημασία του να βάζουμε όρια στο χώρο εργασίας, πότε και γιατί χάνονται αυτά, καθώς και τα βήματα και τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για να τα επιτύχουμε. 

Τέλος, η Χριστίνα Κωστάρα, fitness expert, έθεσε τη σημασία της ενσυνείδητης διατροφής, εξηγώντας με επιστημονικά δεδομένα τα οφέλη της στη καθημερινότητά μας. 

Οι συμμετέχοντες έκαναν έκαναν τις ασκήσεις και τις πρακτικές που τους δόθηκαν και συμφώνησαν ότι το self-care και δεν είναι selfish.

Η ομάδα του Mindfulgems είναι έτοιμη να σας προσφέρει πρακτικές και λύσεις self-care για τις ομάδες σας.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.